Informarea va avea loc la nivel național. Toți cetățenii României trebuie să fie informați cu privire la riscul la inundații, ce măsuri pot lua și cum trebuie să acționeze când se produce o inundație. Informarea va avea loc atât prin campanii online cât și offline, prin canale media tradiționale.
În dezvoltarea hărților de hazard și de risc, precum și a programelor de măsuri vor fi implicate părțile interesate relevante precum autorități locale, ONG-uri, reprezentanți ai sectorului privat și ai societății civile, mediul academic, dar și lideri ai comunităților vulnerabile sau marginalizate.
Implicarea acestor părți interesate va avea loc, în principal, la nivel bazinal în cadrul unor întâlniri de selectare și dezbatere a măsurilor propuse de specialiști. Administrațiile Bazinale de Apă, cu sprijinul A.N. „Apele Române” și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor vor aborda și invita părțile interesate relevante și vor conduce procesul de implicare al acestora în cadrul întâlnirilor de lucru.
În final, când programele de măsuri vor fi fost dezbătute și cele 12 PMRI-uri vor fi pregătite într-o versiune preliminară, va urma perioada de consultare publică în care orice cetățean al Românei va avea șansa să le analizeze și să trimită comentarii sau sugestii.
Implicarea părților interesate se bazează pe dialog și pe disponibilitatea tuturor de a-și asuma acest rol important.
În curând va fi publicat un calendar al activităților de informare și consultare a publicului.
Persoană de contact – ABA JIU
ing. Cristina Zanfir – telefon 0744347770
e-mail: cristina.zanfir@daj.rowater.ro.