S-a dat startul curățeniei de primăvară:

Administrația Bazinală de Apă Jiu igienizează râurile din Gorj

          În urma topirii zăpezilor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a desfășurat, zilele acestea, o acțiune  de igienizare a albiei și malurilor  râului Amaradia, pe raza municipiului Tg. Jiu. Vegetația care s-a dezvoltat împiedică scurgerea normală a apei.

“În câteva ore,  colegii S.G.A Gorj au colectat o cantitate impresionantă de deșeuri, majoritatea fiind PET-uri și recipiente din plastic. Asemenea obiecte pot bloca scurgerea apelor în perioadele cu precipitații ridicate, afectând în același timp și viața acvatică”.

Totodată, se execută acțiuni de acest gen și pe râurile Jiu, în zona Acumulării nepermanente Rovinari și Gilort, la Novaci.

Apele Romane Jiu  fac apel și atenționează cetățenii să păstreze apele cât mai curate și să nu arunce deșeurile menajere, PET-urile, obiectele mici, resturile rezultate din demolări sau deșeurile de orice fel pe malurile cursurilor de apă.

Starea de curățenie a cursurilor de apă de pe raza unităților administrativ-teritoriale trebuie menținută în permanență, iar conform Ordonanței de Urgență nr. 21/2002, această activitate revine autorităților administrației publice. Însă dincolo de aceasta, să păstrăm apele curate este responsabilitatea fiecăruia dintre noi – cetățeni, agenți economici sau instituții publice.

 

Mulțumim colegilor noștri pentru că le pasă!

APE – Apărăm, Prevenim, Educăm

 

Compartimentul Relaţii Presă

Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt

Tel: 0748101873; 0741205031

E-mail: camelia.barbutu @rowater.ro

biroupresa.apejiu@gmail.com