Apele Române Jiu monitorizează debitele fluviului Dunărea – 12.02.2021

Apele Române Jiu monitorizează debitele
fluviului și iau măsuri de prevenire 🏳️🏳️
✔️✔️🟢Având în vedere instituirea Codului Galben de inundații pe fluviul Dunărea, angajații Apele Române Jiu au blocat rampa, aval de drumul de acces în portul Bechet și au refăcut taluzul și coronamentul în zona respectivă.
✔️🟢Subliniem că aceste lucrări erau necesare, întrucât în aceea zonă și pe Digul de remuu, mal drept râul Jiu, în zona Zăval, barierele fuseseră furate pentru a se putea circula pe diguri.
✔️🟢 Soluția găsită a fost blocarea accesului cu “morcovi” din beton, prin plantarea lor ( 70 cm ) în pământ și tot atât la suprafață, la o distanță de 2 m, astfel limitând trecerea autoturismele.
🏳️🏳️🟢Deoarece în această perioadă fluviul Dunărea înregistrează debit crescut, Apele Române Jiu atenționează populația că circulația pe diguri cu orice fel de mijloc de transport este interzisă.
🟢Potrivit Regulamentului de Exploatare, specialiștii Apelor Române Jiu au verificat digurile de contur ale Polderului Bistreț și au menținut nivelul scăzut în lac. În urma vântului puternic din ultimele 24 de ore, valurile foarte mari ale fluviului Dunărea nu au afectat digurile, starea de funcționare a lor fiind la paramentri normali.